top of page

Geschiedenis

Fijn om vooruit te kijken en verder te groeien, maar ook altijd een leuk om even stil te staan bij enkele mijlpalen uit het verleden van VINCK ramen & deuren.

Hieronder hebben we er enkele belangrijke voor jullie samen gevat.

 

1970

Marcel Vinck was in het verleden constructeur bij de volgende firma's: Aluminium constructiebedrijf Maras uit Zwijndrecht, Alumico uit Sint-Niklaas en Gebroeders Vriesakker nv uit Sint-Gillis-Waas.

1990

Handelsregister is geopend voor bijberoep en zal later blijven voor de eenmanszaak. Spannende stap naar de zelfstandige activiteiten met als RSZ nummer 001656079-05.

1993

Eenmanszaak start op 10 mei. Aangesloten bij het SVMB.

1995

Guy Vinck begint onder de vorm van leercontract in de zaak.

1998

Guy Vinck wordt zelfstandig helper in de zaak.

1999

Grote verbouwingswerken, de oude werkplaatsen worden volledig afgebroken, en van nul af aan terug opgetrokken. Meer plaats voor aluminium-constructie.

1993

2001

Marcel Vinck is voor het eerst terug te vinden op internet, met een eigen website:www.marcelvinck.com.

2004

Begin van een nieuw “Vinck”-jaar, met een splinternieuwe website, op het oude adres : www.marcelvinck.com.

2004

Nog meer nieuw, om 2004 spetterend te starten ; een nieuwe slogan : ---- Let’s “Vinck” Twice. ---- Van waar komt dit?  Heel logisch , van “let’s think twice”. Wat staat voor “2 maal nadenken”, hetgeen je best doet. Want een raam zorgt tenslotte voor een groot deel kwaliteit in je huis. Schoonheid gecombineerd met Kwaliteit.

2005

VINCK ramen en deuren versterkt z'n team met een eerste dynamische en ervaren werknemer. 

2006

We laten in dit jaar een nieuw bedrijfsgebouw plaatsen waar we onze nieuwe werkplaats,toonzaal en burelen zullen vestigen. Wegens steeds toemende groei is ons team aangevuld met een nieuwe ervaren werknemer, met jarenlange ervaring in het vak. Dit is ook een stap die gezet is, om aan de stiptheid en service perfect te kunnen beantwoorden.Het aangename voor de klant is dat de zaakvoerders ook altijd zelf meewerken. Zowel voor de fabricatie en plaatsing.

2006

Ondertussen is de overstap gemaakt naar onze nieuwe werkplaats. U kan ons voortaan vinden in de Nobels-Peelmanstraat 11 te Sint-Niklaas. Wegens enorme drukte kon de toonzaal nog niet afgewerkt worden.Dit staat gepland voor het voorjaar van 2007. Vanaf dan kunnen onze klanten daarin een overzicht terugvinden van onze producten.

2007

Een logo mag wel eens een vernieuwing krijgen, een strak en krachtig logo waarin de lijn van onze firma en producten verder lopen. Zo is er vanaf dit gedacht verder gewerkt aan de reclame op onze bedrijfswagens, werkkledij, toonzaal,... Alles in één en dezelfde stijl samensmelten.

2008

Om onze klanten optimaal te kunnen bedienen en de beste service te kunnen verstrekken, versterken we ons team in de nabije toekomst met een extra medewerker voor planning, werfopvolging en uitwerking van nieuwe projecten. Ons VINCK-team bestaat vanaf dan uit 11 medewerkers, die zich 100% inzetten om nog beter te kunnen inspelen op service en stiptheid. Elke schakel binnen ons team vormt een belangrijke schakel in de weg naar een hoogstaand kwaliteitsproduct.

VINCK ramen en deuren bestaat ondertussen uit 10 medewerkers, waarvan de indeling is verdeeld over facturatie, automatisering, verkoop, binnen- en buitenploeg. We zetten dagelijks alles in om stiptheid en service voor onze klanten hoog in het vaandel te dragen. Samen met de inzet en dynamiek van onze werknemers verzorgen we kwaliteit en degelijk, verzorgde afwerkingen met producten van het hoogste niveau.

Samen met Reynaers starten we, als trendsetter, met het gebruik van de raamsoftware REYNAPRO. Binnen ons bedrijf zal Reynapro ook gebruikt worden voor de aansturing van onze zaagmachine en bewerkingscentrum. Nauwkeurigheid, dankzij uiterst moderne computergestuurde technieken.

2010

VINCK ramen & deuren voorziet zijn werkplaats met een nieuw bewerkingscenter SBZ 140. Het atelier is ook aangevuld met een nieuwe automatische meetbaan voor glaslatten. Dit ging samen met het herorganiseren van ons atelier, om een perfectere organisatie te bekomen.

VINCK blijft constant investeren in groei en moderne technologieën. Hieruit vloeit ook de aanschaf van een rubskraan, voor kraanwerk op moeilijk bereikbare plaatsen. Dit vormt een extra hulp voor werken die niet direct bereikbaar zijn, met onze gewone kraanwagen.

2011

Ondertussen is de ruwbouw klaar om winddicht gemaakt te worden. Na deze fase kan het nieuwe gedeelte in gebruik genomen worden. Zo zullen ook de eindlijn van productie en geproduceerde ramen die wachten voor plaatsing, hier een plaats krijgen. Ook het onderdeel houtbewerking (voor o.a. binnenafwerking van onze ramen in mdf) zal in het nieuwe gebouw plaats vinden.

VINCK brengt alles in gereedheid voor het uitbreiden van hun bedrijfsgebouw. Hiermee wordt de productie en de ruimte voor afgewerkte producten met 50% uitgebreid.

We houden van uitdaging. Daarom werden verscheidene bankinstellingen voorzien van ramen en deuren van VINCK. We zijn dan ook trots dat we Belfius, BKCP en Fortis aan onze klantenlijst mogen toevoegen. Hierin gaat het niet over standaard productie, maar wel maatwerk volgens de eisen en op maat van de klant. Bullet-proof, anti-vandalisme beglazing enz… zijn dan ook geen onbekende termen voor onze firma.

2012

Beglazing en ramen worden steeds groter en zwaarder. Hierin willen we onze klanten altijd ondersteunen om hun woondromen waar te maken. Daarom investeert VINCK in een nieuwe kraanwagen die veel zwaarder is dan de vorige. Hiermee kunnen we jumbo-afmetingen van ramen en glas trotseren!

Wegens uitbreiding worden onze burelen vergroot en krijgen deze een herinrichting, die maximaal voldoet voor een optimale werking naar planning, offertes en productie.

2016

In een wereld waar alles draait rond snelheid en hoge prestaties, heeft dit ook invloed op onze tools waar we mee werken. Hierbij investeren in een gloednieuwe en krachtige server, die onze IT-infrastructuur een serieuze boost geeft. Zo draait onder andere onze calculatie- en planningsoftware onder optimale omstandigheden.

2017

Door de toenemende vraag van onze steel look ramen type SL 38 met kleinhouten, investeren we in een nieuwe zaagmachine. Hiermee kunnen makkelijk kleinhouten op maat zagen. Beglazing wordt in deze ramen in de meeste gevallen van uit ons atelier in het raam geplaatst. Hierdoor kunnen we uiterste precies precisie garanderen.

De investering in een speciaal liftsysteem zorgt voor nog meer orde en overzicht in onze onderdelen en stock. Hiervoor deden we beroep op de firma DDD voor een leanlift.

bottom of page